Özgürlük Değil Kutsala Saygısızlık

Charlie Hebdo dergisinin yayınladığı bazı karikatürlere Türk medyasında da yer verilmesini yorumlayan Burhanettin Duran, “Özgürlüğü bu kadar fetişleştirdiğinizde bu defa da insanları şiddete yöneltecek bir alanı kendiliğinden açmış oluyorsunuz.” dedi.

Charlie Hebdo dergisinin yayınladığı bazı karikatürlere Türk medyasında da yer verilmesini yorumlayan SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Hz. Muhammed’in karikatürlerinin fikir özgürlüğü bağlamında paylaşılmasında, Hz. Muhammed’in tasvirinin yapılmasına yasak koyulması durumunun ve karikatürün hakaret içerdiği gerçeğinin gözden kaçırıldığını belirtti.

Değerlendirmesinde, yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede hem de bu olayların sonrasında karikatürleri yayınlamanın oldukça riskli olduğuna dikkat çeken Duran, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Son dönemde kutuplaşma gördüğümüz bir ortamda bu şekilde yayımların yapılmış olmasını ben özgürlükle değil kutsala olan saygısızla bir araya getiriyorum. Şimdi özgürlüğü bu kadar fetişleştirdiğinizde bu defa da insanları şiddete yöneltecek bir alanı kendiliğinden açmış oluyorsunuz ortak değerlerin zeminini yıkmış oluyorsunuz bu noktada sorumlu davranmak gerekiyor.”

Etiketler: