2018 Avrupa İslamofobi Raporu Projesi Açılış Paneli #EIR2018


  • Tarih : 17/10/2019
  • Saat : 13:00 : 16:00
  • Yer : SETA Ankara
  • Bitiş  : 17/10/2019
  • Adres : Nenehatun Cd. No:66 GOP/Çankaya/Ankara

LCV & DETAYLI BİLGİ İÇİN : Mehmet Boyraz ve Léonard Faytre - Mehmet Boyraz, mboyraz@setav.org | Léonard Faytre, lfaytre@setav.org


  • Moderatör :

    AÇILIŞ TÖRENİ


    Saat: 13.00-14.00

    Açılış Konuşmacıları:


    Prof. Dr. Burhanettin Duran, SETA Genel Koordinatörü

    Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı

    2018 Avrupa İslamofobi Raporu Sunumu


    Saat: 14.00-16.00

    Moderatör: Enes Bayraklı, SETA Brüksel
  • Konuşmacılar :Farid Hafez, Salzburg Üniversitesi ve Georgetown Üniversitesi Bridge Initiative

    Leyla Yıldırım, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi

    Ali Hüseyinoğlu, Trakya Üniversitesi

2015, 2016 ve 2017 raporlarından sonra SETA, 34 Avrupa ülkesini kapsayan Avrupa İslamofobi Raporu (EIR) 2018’i de yayımladı. Çoğunlukla görmezden gelinen ve yanlış anlaşılan İslamofobi Avrupa genelinde milyonlarca Müslüman vatandaşın hayatını etkileyen, Avrupa ülkelerinin iç güvenliğini zayıflatan ve yabancı düşmanı grupların yükselişini güçlendiren ciddi bir tehdit haline geldi. Bu çerçevede EIR 2018’deki bulguları kamuoyuyla paylaşmak için SETA 17 Ekim 2019 tarihinde Ankara ofisinde bir panel düzenleyecektir.

Etkinliğin ilk bölümünde Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında desteklenen EIR 2018 için bir açılış töreni yapılacaktır. Bu bölümde, SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran ve AB İşleri Direktörü Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı ve konu ile ilgili görüşlerini paylaşacaklardır.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise EIR 2018’deki temel bulgular tartışılacaktır. SETA Brüksel Koordinatörü ve EIR editörlerinden Enes Bayraklı’nın moderatörlüğünü yapacağı bu bölümde raporun diğer editörü Salzburg Üniversitesi Öğretim Üyesi Farid Hafez raporun genel bulgularını paylaşacaktır. Daha sonra rapor yazarlarından Leyla Yıldırım ve Ali Hüseyinoğlu kendi bölümleri olan Hollanda ve Yunanistan’daki İslamofobi ile ilgili sunum yapacaklardır.

Etkinliği teşriflerinizi bekleriz.

Not: Panel tüm katılımcılara açıktır ve simültane tercüme yapılacaktır.

Detaylı bilgi için: Mehmet Boyraz, mboyraz@setav.org ve Léonard Faytre, lfaytre@setav.org