22 Nisan 2019 saat 14.00’da SETA İstanbul’da yapılacak olan panelde geçtiğimiz haftalarda başlayan gösteriler sonrasında Sudan ordusunun yönetime el koyarak el-Beşir’i devirmesinin, Cezayir’de gerçekleşen halk gösterileri sonucu Abdulaziz Buteflika’nın görevi bırakmasının ve Halife Haftar’ın Trablus’a operasyon başlatmasının niteliği ve Arap Dünyası’ndaki dengelere etkisi değerlendirilecektir.
Panelde Cezayir’de Buteflika sonrası dönemde, ordu ve göstericiler arasındaki dengenin nasıl şekilleneceği ve ülke siyasetini nasıl etkiyeceği, Sudan’da el-Beşir sonrası dönemde, göstericiler ve ordu arasında yaşanan gerilimin sonuçlarının neler olacağı, Haftar’ın Trablus saldırısının Libya’daki dengeleri nasıl etkileyeceği tartışılacaktır. Ayrıca bütün bu yaşanan süreçlerde bölgesel ve küresel aktörlerinin pozisyonlarının ne olduğu ele alınacaktır.
SETA Genel Koordinatör Yardımcısı Kemal İnat’ın başkanlığını yapacağı panelin konuşmacıları arasında İNSAMER araştırmacısı Serhat Orakçı, SETA araştırmacısı Emrah Kekilli ve ORSAM Başkanı Ahmet Uysal konuşmacı olarak yer alacaktır.
https://www.youtube.com/watch?v=zdz5Oq2Xl5s.
- 13
Temmuz 2026
11:00SETA AnkaraKonuşmacılar: Nebi Miş, Cevdet Yılmaz, Atilla Yayla, Hamit Emrah Beriş, Mehmet Alagöz, Mert H. Akgün, Fadime Özkan, Meryem İlayda Atlas, Yusuf Alpaydın, Mahmut Hakkı Akın

- 24
Haziran 2026
17:00Çevrim içiKonuşmacılar: Mustafa Nail Alkan, Aylin Ünver Noi, Zafer Meşe

- 20
Mayıs 2026
21:00Çevrim içiKonuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman

- 13
Mayıs 2026
09:30SETA AnkaraKonuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı





