Web Panel: AB Liderler Zirvesi ve Sonrası

Web Panel: AB Liderler Zirvesi ve Sonrası

Paylaş:

Avrupa Birliği Konseyi 10-11 Aralık'ta yılın son toplantısını gerçekleştirmiştir. Avrupa liderlerini bir araya getiren zirvede COVID-19 salgınına karşı verilen mücadele, 2030 AB emisyon azaltma hedefi, terörizm ve şiddet içeren aşırılıkla mücadele, Biden sonrası AB-ABD ilişkileri ve bankacılık birliği ve sermaye piyasaları birliği tartışılan ana gündem maddeleri olmuştur. Ayrıca Türkiye’ye yaptırımların da konuşulduğu zirvede Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin girişimlerine rağmen Türkiye aleyhine ağır yaptırım kararları alınmamıştır.

Toplantıda konuşulan temel konuları ele almak ve çıkan kararları analiz etmek üzere Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi ve SETA Enerji Direktörü Kemal İnat ve NTV Brüksel temsilcisi Milliyet yazarı Güldener Sonumut’un katılımıyla Web-Panel düzenlenecektir. SETA Brüksel koordinatörü Talha Köse’nin moderatörlüğünü üstleneceği panelde Avrupa Birliği’nin dış politikası ve geleceği AB liderler zirvesinde verilen kararlar ışığında masaya yatırılacaktır.


Etkinlik saati: Ankara 20:00 | Brüksel 18:00 | Washington 12:00 | Londra 17:00 | Abu Dabi 21:00 | YoutubeFacebookPeriscopeInstagram gibi platformlarda online izleyebileceğiniz panelimize siz değerli katılımcılarımızı bekleriz. Ayrıca sitemizden de etkinliğe erişebilirsiniz: http://www.setav.org/live/

https://www.youtube.com/watch?v=Ul45LaJnlsI.


Paylaş:
  • 13
    Temmuz 2026
    11:00
    SETA Ankara
    Konuşmacılar: Nebi Miş, Cevdet Yılmaz, Atilla Yayla, Hamit Emrah Beriş, Mehmet Alagöz, Mert H. Akgün, Fadime Özkan, Meryem İlayda Atlas, Yusuf Alpaydın, Mahmut Hakkı Akın
    Darbe girişiminin onuncu yılı vesilesiyle akademisyenlerin, araştırmacıların, hukukçuların ve gazetecilerin katkı sunacağı sempozyum iki oturumdan oluşacaktır.
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
  • Konuşmacılar: Mustafa Nail Alkan, Aylin Ünver Noi, Zafer Meşe
    Bu web panelde, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 2025 Türkiye Raporu ve Türkiye-AB ilişkilerine yansımaları kapsamlı bir şekilde ele alınacak.
    Web Panel | Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raporu ve Türkiye-AB İlişkilerine Yansımaları
    Web Panel | Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raporu ve Türkiye-AB İlişkilerine Yansımaları
  • Konuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman
    Panel, Ortadoğu'da ortaya çıkan yeni jeopolitik düzeni; savaşın dönüşen doğası, büyük stratejilerin sahaya yansıması ve bölgesel aktörlerin değişen konumları üzerinden analiz etmeyi amaçlamaktadır.
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
  • Konuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı
    Bu konferans, Sudan'daki savaşın dördüncü yılında gelinen noktayı betimlemeyi ve bu sürecin nereye evrilebileceğine dair analitik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak