Web Panel: 2020 KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Web Panel: 2020 KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Paylaş:

2015’te gerçekleşen seçimlerin ikinci turu sonucunda Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı’nın görev süresi dolduğu için normalde Nisan ayında yapılması planlanan 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimi, koronavirüs önlemleri nedeniyle Ekim ayına ertelendi. Mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile mevcut Başbakan Ersin Tatar’ın ön plana çıktığı ve büyük olasılıkla ikinci tura kalacak seçimler, Kıbrıs Türk halkı kadar bölgesel siyasetin geleceği açısından da önem arz etmektedir. Zira seçilecek Cumhurbaşkanı hem Ada’daki meselenin çözümü noktasında üstleneceği rol hem de anavatan Türkiye ile ilişkilerin seyrinin belirlenmesi noktasında öncü bir rol üstelenecektir. Buna ilaveten Doğu Akdeniz’de son dönemde yaşanan gerilimler de dikkate alındığında 2020 KKTC Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ne denli kritik bir seçim olacağı daha iyi anlaşılmaktadır.

Bu çerçevede SETA 8 Ekim 2020 tarihinde KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir web panel düzenleyecektir. SETA Brüksel Koordinatörü ve Avrupa Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Enes Bayraklı’nın moderatörlüğünü yapacağı panelin konuşmacıları arasında Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Atun, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emete Gözügüzelli ve Anadolu Ajansı KKTC muhabiri Muhammet İkbal Arslan yer alacaktır. Panelde Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ön plana çıkan kritik konular, seçime giren adayların siyasi profilleri ve seçim sonuçlarına dair senaryolar değerlendirilecektir.

Youtube, Facebook, Periscope, Instagram gibi platformlarda online izleyebileceğiniz panelimize siz değerli katılımcılarımızı bekleriz. Ayrıca sitemizden de etkinliğe erişebilirsiniz: http://www.setav.org/live/

Etkinlik saati: Ankara & Beyrut 21:00 | Brüksel 20:00 | Washington 14:00 | Londra 19:00 | Abu Dabi 22:00

Detaylı bilgi için Hacı Mehmet Boyraz, mboyraz@setav.org

https://www.youtube.com/watch?v=PrSeMWhDo8A.


Paylaş:
  • Konuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman, Mehmet Çağatay Güler
    Panel, Ortadoğu'da ortaya çıkan yeni jeopolitik düzeni; savaşın dönüşen doğası, büyük stratejilerin sahaya yansıması ve bölgesel aktörlerin değişen konumları üzerinden analiz etmeyi amaçlamaktadır.
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
  • Konuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı
    Bu konferans, Sudan'daki savaşın dördüncü yılında gelinen noktayı betimlemeyi ve bu sürecin nereye evrilebileceğine dair analitik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
  • Konuşmacılar: Cenk Beyaz, Zeki Karataş, Merve Çiloğlu Yörübulut
    Panelde nüfus yapısındaki güncel dinamikler ile evlenme ve boşanma oranlarındaki yeni eğilimler ekseninde modern toplumda ailenin geçirdiği değişim ele alınacaktır.
    Web Panel | Aile ve Nüfus 10 Yılı: Nereden Nereye?
    Web Panel | Aile ve Nüfus 10 Yılı: Nereden Nereye?
  • 17
    Nisan 2026
    20:00
    Çevrim içi
    Konuşmacılar: Hediyetullah Aydeniz, Mahmut Hakkı Akın, Hayati Ünlü
    Panelde, dijitalleşen dünyada çocuk güvenliği ve şiddet sarmalı; eğitim, sosyoloji ve sosyal hizmet disiplinlerinin merceğinden incelenecektir.
    Web Panel | Aile, Çocuk ve Dijitalleşme
    Web Panel | Aile, Çocuk ve Dijitalleşme