12 Mayıs 2018’de Irak’ta düzenlenen genel seçim, DEAŞ’ın yenilmesinin sonrasında düzenlenen ilk seçim olma özelliğini taşımaktadır. Bu seçimin ülkenin karşı karşıya kaldığı güvenlik, ekonomi ve siyaset odaklı problemlerden bir çıkış yolu olması beklenmekteydi. Fakat seçmenlerin sadece yüzde 44’ünün oy vermesi ve ABD’nin işgalinden sonraki üç seçim ile mukayese edildiğinde “en düşük katılımlı” genel seçim olması nedeniyle pek çok soruyu da beraberinde getirmiştir. Irak’ın genel seçimleri ve sonuçları, Irak’ın siyaseti için bir dönüşüm noktası mı yoksa mevcut siyasetin devamı mı olacak? Bu seçim ülke sorunlarının çözümü için bir başlangıç olabilir mi? Seçim sonuçları Irak’ın iç ve dış siyasetine nasıl etki edecek? Seçim sonuçları Türkiye-Irak ilişkilerine nasıl yansıyacak?
Yapılan genel seçimin etkilerinin ele alınacağı ve bahsi geçen soruların cevabının aranacağı “Irak Genel Seçimleri: Süreklilik mi Değişim mi?” başlıklı panelimizi SETA olarak teşriflerinizi bekleriz.
NOT: Panelin dili Türkçedir..
- 20
Mayıs 2026
21:00Çevrim içiKonuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman, Mehmet Çağatay Güler

- 13
Mayıs 2026
09:30SETA AnkaraKonuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı

- 08
Mayıs 2026
19:00Çevrim içiKonuşmacılar: Cenk Beyaz, Zeki Karataş, Merve Çiloğlu Yörübulut

- 17
Nisan 2026
20:00Çevrim içiKonuşmacılar: Hediyetullah Aydeniz, Mahmut Hakkı Akın, Hayati Ünlü





