Libya’da İstikrar Arayışı

Libya’da İstikrar Arayışı

Paylaş:
 

Libya’da İstikrar Arayışı

PANEL | 24 ŞUBAT 2016
 

TARİH: 24 ŞUBAT 2016 SAAT: 14:00 - 16:00 YER: SETA Ankara

DETAYLI BİLGİ İÇİN: Bünyamin Keskin| 0312 551 21 22

Moderatör
  • Ufuk Ulutaş, SETA
Konuşmacılar
  • Prof. Dr. Emrullah İŞLER, Libya Özel Temsilcisi
  • Mustafa EL SAGIZLI, LPRD – SESRIC, Libya
  • Dr. Awad İBRAHİM, LOOPS, Libya
  • Emrah KEKİLLİ, SETA

SETA Ankara'da, 24 Şubatta “Libya’da İstikrar Arayışı” başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Libya Özel Temsilcisi Prof. Dr. Emrullah İşler, LPRD – SESRIC’ten Mustafa El Sagızlı, LOOPS’tan Dr. Awad İbrahim ve SETA’dan Emrah Kekilli’nin konuşmacı olarak yer aldığı panelde, Libya’nın devrim süreci, şu anki durumu ve yaşanan kriz ortamından nasıl çıkabileceği tartışıldı.

Mustafa El Sagızlı Libya’daki tehditleri, silahlı gurupların çoğalması ve önleyici tedbirlerin olmaması ile hükümetin özellikle bölünmüşlük konusunda işlediği hataları ele alarak değerlendirdi. Kaddafi’nin dış dünya ile bağlantılarını kesip, cahil bırakmaya çalıştığı ülkede, tüm kötü gidişata rağmen birlikte olabileceklerine, “bir ve tek Libya”da halkların geleceklerinin refah içerisinde olacağına olan inancını dile getiren El Sagızlı, Libya’lıların devrim sürecinde emin adımlarla ilerlemek istediklerini vurguladı.

Dr. Awad İbrahim ise konuşmasını, Libya’da ulusal hükümetin kurulma talebi ve bu süreçte yaşanabilecek tehlikeler, ülkedeki siyasi bölünmenin doğurduğu riskler ve ülkenin ekonomik durumu başlıklarıyla irdeledi.

SETA Dış Politika Araştırmacısı Emrah Kekilli, SETA’da yayınlanan “Haftar’ın Darbe Girişiminden BM Çözüm Taslağına Libya Siyaseti” başlıklı analizinden alıntılarla Libya’daki sorunun siyasi ve yönetimsel boyutunu ele aldı.

Siyasi krizin tek çözümünün “diyalog” olduğunu söyleyen Libya Özel Temsilcisi Prof. Dr Emrullah İşler ise Türkiye’nin arabuluculuk konusunda hazır olduğunu, Libya’nın bir an önce “ulus” olma bilinci ile hareket etmesi gerektiğini dile getirerek, Libya’daki tarafları uzlaşmaya çağırdı.

PANELDE TANITIMI YAPILAN ANALİZİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Paylaş:
  • Konuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman, Mehmet Çağatay Güler
    Panel, Ortadoğu'da ortaya çıkan yeni jeopolitik düzeni; savaşın dönüşen doğası, büyük stratejilerin sahaya yansıması ve bölgesel aktörlerin değişen konumları üzerinden analiz etmeyi amaçlamaktadır.
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
  • Konuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı
    Bu konferans, Sudan'daki savaşın dördüncü yılında gelinen noktayı betimlemeyi ve bu sürecin nereye evrilebileceğine dair analitik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
  • Konuşmacılar: Cenk Beyaz, Zeki Karataş, Merve Çiloğlu Yörübulut
    Panelde nüfus yapısındaki güncel dinamikler ile evlenme ve boşanma oranlarındaki yeni eğilimler ekseninde modern toplumda ailenin geçirdiği değişim ele alınacaktır.
    Web Panel | Aile ve Nüfus 10 Yılı: Nereden Nereye?
    Web Panel | Aile ve Nüfus 10 Yılı: Nereden Nereye?
  • 17
    Nisan 2026
    20:00
    Çevrim içi
    Konuşmacılar: Hediyetullah Aydeniz, Mahmut Hakkı Akın, Hayati Ünlü
    Panelde, dijitalleşen dünyada çocuk güvenliği ve şiddet sarmalı; eğitim, sosyoloji ve sosyal hizmet disiplinlerinin merceğinden incelenecektir.
    Web Panel | Aile, Çocuk ve Dijitalleşme
    Web Panel | Aile, Çocuk ve Dijitalleşme