Web Panel | Irak’ta Parlamento Seçimleri ve Sonrası

Web Panel | Irak’ta Parlamento Seçimleri ve Sonrası

Çevrim içi | 19 Kasım 2025
Paylaş:
19
Kasım 2025
Çarşamba 14:00
Çevrim içi

Konuşmacılar

Can Acun
SETA
Can Acun, SETA Vakfında araştırmacı olarak görev yapmaktadır.
Detaylı bilgi
Mustafa Caner
SETA
Mustafa Caner, SETA Vakfında araştırmacı olarak görev yapmakta ve Kriter dergisinin yayın koordinatörlüğünü yürütmektedir.
Detaylı bilgi
Mehmet Alaca
Mehmet Alaca
AA

Moderatör

Bilgay Duman
SETA, AA
Bilgay Duman, SETA'da Proje Araştırmacısı olarak görev yapmaktadır.
Detaylı bilgi

Irak’ta 11 Kasım 2025’te Parlamento Seçimleri gerçekleştirilmiş, ön seçim sonuçları açıklanmıştır. Söz konusu seçimler ve sonrasında kurulacak hükümet, Irak iç politikasının yanı sıra bölgesel ve küresel ölçekte de etkili olabilecek bir niteliğe sahip olacaktır. Özellikle Türkiye ve Irak arasında son 2 yıllık süreçte gelişen ilişkiler de dikkate alındığında, seçimlerin Türkiye açısından da ayrıca değerlendirilmesi faydalı olacaktır. Bu panelde yapılan seçimlerin Irak siyaseti açısından önemi, üreteceği sonuçlar, bölgesel ve küresel düzeydeki etkileri ele alınacaktır.

Paylaş:
  • Konuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman, Mehmet Çağatay Güler
    Panel, Ortadoğu'da ortaya çıkan yeni jeopolitik düzeni; savaşın dönüşen doğası, büyük stratejilerin sahaya yansıması ve bölgesel aktörlerin değişen konumları üzerinden analiz etmeyi amaçlamaktadır.
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
  • Konuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı
    Bu konferans, Sudan'daki savaşın dördüncü yılında gelinen noktayı betimlemeyi ve bu sürecin nereye evrilebileceğine dair analitik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
  • Konuşmacılar: Cenk Beyaz, Zeki Karataş, Merve Çiloğlu Yörübulut
    Panelde nüfus yapısındaki güncel dinamikler ile evlenme ve boşanma oranlarındaki yeni eğilimler ekseninde modern toplumda ailenin geçirdiği değişim ele alınacaktır.
    Web Panel | Aile ve Nüfus 10 Yılı: Nereden Nereye?
    Web Panel | Aile ve Nüfus 10 Yılı: Nereden Nereye?
  • 17
    Nisan 2026
    20:00
    Çevrim içi
    Konuşmacılar: Hediyetullah Aydeniz, Mahmut Hakkı Akın, Hayati Ünlü
    Panelde, dijitalleşen dünyada çocuk güvenliği ve şiddet sarmalı; eğitim, sosyoloji ve sosyal hizmet disiplinlerinin merceğinden incelenecektir.
    Web Panel | Aile, Çocuk ve Dijitalleşme
    Web Panel | Aile, Çocuk ve Dijitalleşme