Uzlaşma Komisyonu Tecrübesi Işığında Yeni Anayasa

Uzlaşma Komisyonu Tecrübesi Işığında Yeni Anayasa

Paylaş:
yeniAnayasaSayfaBanner

SETA Ankara’da düzenlenen "Uzlaşma Komisyonu Tecrübesi Işığında Yeni Anayasa’’ başlıklı panelde Uzlaşma Komisyonu’nun önceki döneme ilişkin tecrübesi ve birikimi ile yeni anayasanın geleceği konusundaki imkânlar ve zorluklar tartışıldı. Moderatörlüğünü SETA Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü Cem Duran Uzun’un yaptığı panelde sırasıyla ‘‘Anayasa Uzlaşma Komisyonu Tecrübesi" başlıklı SETA Analizi yazarı Taylan Barın, Yüksek Öğretim Kurulu Başkan Vekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Bilim Danışmanı Yavuz Atar ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Ahmet İyimaya, konuşmacı olarak yer aldı.

BARIN: UZLAŞMA KOMİSYONUNUN DAĞILMASININ SEBEBİ OLARAK AK PARTİ'NİN BAŞKANLIK SİSTEMİ ÖNERİSİNİN GÖSTERİLMESİ YANLIŞTIR.
ATAR: UZLAŞMA KOMİSYONUNUN BAŞARISIZLIĞININ BİR SEBEBİ DE PARTİLERİN KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ SONUNA KADAR MUHAFAZA ETMELERİYDİ.
İYİMAYA: ANAYASA İHTİYACI NEREDEYSE BİR ONTOLOJİK İHTİYAÇTIR VE BUHARLAŞMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR, BEHEMEHAL KARŞILANMALIDIR.

[efsflexvideo type="youtube" url="3qel7qVh054" allowfullscreen="yes" widescreen="yes" width="420" height="315"/]

ya6 ya5 ya4 ya3 ya2 ya1

Paylaş:
  • 13
    Temmuz 2026
    11:00
    SETA Ankara
    Konuşmacılar: Nebi Miş, Cevdet Yılmaz, Atilla Yayla, Hamit Emrah Beriş, Mehmet Alagöz, Mert H. Akgün, Fadime Özkan, Meryem İlayda Atlas, Yusuf Alpaydın, Mahmut Hakkı Akın
    Darbe girişiminin onuncu yılı vesilesiyle akademisyenlerin, araştırmacıların, hukukçuların ve gazetecilerin katkı sunacağı sempozyum iki oturumdan oluşacaktır.
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
  • Konuşmacılar: Mustafa Nail Alkan, Aylin Ünver Noi, Zafer Meşe
    Bu web panelde, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 2025 Türkiye Raporu ve Türkiye-AB ilişkilerine yansımaları kapsamlı bir şekilde ele alınacak.
    Web Panel | Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raporu ve Türkiye-AB İlişkilerine Yansımaları
    Web Panel | Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raporu ve Türkiye-AB İlişkilerine Yansımaları
  • Konuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman
    Panel, Ortadoğu'da ortaya çıkan yeni jeopolitik düzeni; savaşın dönüşen doğası, büyük stratejilerin sahaya yansıması ve bölgesel aktörlerin değişen konumları üzerinden analiz etmeyi amaçlamaktadır.
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
  • Konuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı
    Bu konferans, Sudan'daki savaşın dördüncü yılında gelinen noktayı betimlemeyi ve bu sürecin nereye evrilebileceğine dair analitik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak