2017 Aralık ayında ABD Başkanı Donald Trump, ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararı almıştı. Karar uluslararası toplum tarafından tepkiyle karşılanmasına rağmen ABD geçtiğimiz günlerde Tel-Aviv’deki Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımıştır “Nekbe” yani büyük felaket olarak adlandırılan olayın yıl dönümü olan 15 Mayıs’ta gerçekleştirilen yeni büyükelçilik açılışı pek çok Müslüman ve Filistinlinin protestosuyla karşılaşmıştır. Sivil ve silahsız insanların protestosunu silah ve bombalarla püskürten İsrail devleti 60 Filistinliyi şehit etmiş, 2700’ün üzerinde insanın yaralanmasına sebep olmuştur.
Yaşananların bölge siyaseti, Türkiye-İsrail ilişkilerine yansımaları ve Filistin meselesinin son durumunu değerlendirmek üzere 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 14:00’da SETA Strateji Araştırmaları Direktörlüğü “Kudüs Krizi ve Filistin Davasının Geleceği” başlıklı bir panel düzenleyecektir. Moderatörlüğünü SETA Strateji Araştırmaları Direktörlüğünden Doç. Dr. Talha Köse’nin gerçekleştireceği panelde Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cengiz Tomar, SETA Strateji Araştırmaları Direktörlüğü Araştırmacısı Dr. Veysel Kurt ve Filistinli Araştırmacı Said El Haj konuşmacı olarak yer alacaktır.
Katılımlarınızı bekleriz..
- 20
Mayıs 2026
21:00Çevrim içiKonuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman, Mehmet Çağatay Güler

- 13
Mayıs 2026
09:30SETA AnkaraKonuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı

- 08
Mayıs 2026
19:00Çevrim içiKonuşmacılar: Cenk Beyaz, Zeki Karataş, Merve Çiloğlu Yörübulut

- 17
Nisan 2026
20:00Çevrim içiKonuşmacılar: Hediyetullah Aydeniz, Mahmut Hakkı Akın, Hayati Ünlü





