Panel: İran Krizin Bölgesel ve Küresel Boyutu

Panel: İran Krizin Bölgesel ve Küresel Boyutu

Paylaş:

İran’da son günlerde yaşanan protestolar ve protestolara ilişkin İran ve dünya kamuoyundaki tartışmalar, İran’ı bir kez daha bölge ve dünya kamuoyunun gündemine taşıdı. İran’da yaşanan olayların nasıl bir yerel, bölgesel ve küresel bağlam içinde anlam kazandığına ilişkin yapılacak tartışmalar, bir taraftan son yaşanan olayların anlaşılmasına katkı sunarken diğer taraftan Ortadoğu’daki krizin niteliğinin anlaşılmasını kolaylaştıracaktır. İran ve Körfez/İsrail arasındaki rekabet ve bu rekabete ilişkin Trump yönetimindeki ABD’nin pozisyonu, ABD’nin Irak işgali, Arap devrimleri ve Suriye krizi süreçlerinde İran’ın oynadığı rolün bölgenin geleceğine etkileri,  bunun siyasi ve finansal maliyetinin İran içindeki dengelere etkisi tartışılması gereken önemli konu başlıklarıdır. SETA’nın düzenleyeceği panel kapsamında, konunun uzmanı değerli isimler bu başlıklar etrafında İran’ı ve bölgesel düzen arayışının küresel boyutunu tartışacaktır.

 

NOT: Panel dili Türkçedir.

https://www.youtube.com/watch?v=J8z6pVNY-GY.


Paylaş:
  • 13
    Temmuz 2026
    11:00
    SETA Ankara
    Konuşmacılar: Nebi Miş, Cevdet Yılmaz, Atilla Yayla, Hamit Emrah Beriş, Mehmet Alagöz, Mert H. Akgün, Fadime Özkan, Meryem İlayda Atlas, Yusuf Alpaydın, Mahmut Hakkı Akın
    Darbe girişiminin onuncu yılı vesilesiyle akademisyenlerin, araştırmacıların, hukukçuların ve gazetecilerin katkı sunacağı sempozyum iki oturumdan oluşacaktır.
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
  • Konuşmacılar: Mustafa Nail Alkan, Aylin Ünver Noi, Zafer Meşe
    Bu web panelde, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 2025 Türkiye Raporu ve Türkiye-AB ilişkilerine yansımaları kapsamlı bir şekilde ele alınacak.
    Web Panel | Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raporu ve Türkiye-AB İlişkilerine Yansımaları
    Web Panel | Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raporu ve Türkiye-AB İlişkilerine Yansımaları
  • Konuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman
    Panel, Ortadoğu'da ortaya çıkan yeni jeopolitik düzeni; savaşın dönüşen doğası, büyük stratejilerin sahaya yansıması ve bölgesel aktörlerin değişen konumları üzerinden analiz etmeyi amaçlamaktadır.
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
  • Konuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı
    Bu konferans, Sudan'daki savaşın dördüncü yılında gelinen noktayı betimlemeyi ve bu sürecin nereye evrilebileceğine dair analitik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak