Panel: ABD-İran Geriliminde Yeni Perde | Vekalet Savaşlarının Sonu mu?

Panel: ABD-İran Geriliminde Yeni Perde | Vekalet Savaşlarının Sonu mu?

Paylaş:

ABD Başkanı Donald Trump’ın Mayıs 2018’de İran Nükleer Anlaşması’ndan çekilmesiyle Washington-Tahran hattında yaşanan gerilim Trump’ın yeniden devreye aldığı İran yaptırımları ile çok boyutlu etkiler yaratmaya başlamıştır. Zamanla yaptırımların şiddetinin artırılması Orta Doğu’da ABD-İran arasındaki rekabeti alevlendirirken “maksimum baskı” politikasıyla kıskaca alınan İran’da halkın sokak protestolarına başlaması sürpriz olmamıştır. Ancak 2020’nin henüz ilk günlerinde İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ise beklenmedik bir gelişmedir. Süleymani suikastı daha şimdiden 2020’nin oldukça sıcak geçeceğinin habercisi niteliğindedir.

9 Ocak 2020 Perşembe günü SETA İstanbul’da düzenlenecek panelimizde Süleymani’nin neden hedef alındığı, suikastın İran için anlamı, ABD-İran rekabetinin bundan sonra nasıl devam edebileceği tartışılacaktır. İRAM Başkan Vekili Hakkı Uygur, Sakarya Üniversitesi ORMER’den Mustafa Caner, SETA D.C.’den Kılıç Buğra Kanat ve SETA’dan Kemal İnat’ın konuşmacı olarak katılacağı panele teşriflerinizi bekliyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=LdTrbQpDGUQ.


Paylaş:
  • Konuşmacılar: Mustafa Caner, Hasan İlkbahar, Serhan Afacan
    Panelde, 7 Ekim sonrasında Gazze'de ve Filistin meselesinde ortaya çıkan tablo ile savaşın Orta Doğu'nun geneline yayılan siyasi ve güvenlik sonuçları birlikte değerlendirilecektir.
    Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze’den Bölgeye
    Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze’den Bölgeye
  • Konuşmacılar: Muhammed Onur Çöpoğlu, Sezen Kaya Sönmez
    Panelde, iklim değişikliğinin devlet ve uluslararası sistem düzeyindeki güvenlik etkileri ele alınacaktır
    Web Panel | COP 31’e Doğru: İklim Güvenliği
    Web Panel | COP 31’e Doğru: İklim Güvenliği
  • Konuşmacılar: Rıdvan Elmas, Alaattin Pusmaz, Mazhar Bal
    Küresel ölçekte eğitim performanslarının gerilediği bir dönemde Türkiye'nin PISA 2025 sonuçlarında elde ettiği başarıyı konuşacağız.
    Web Panel | Türkiye’nin 2025 PISA Performansı
    Web Panel | Türkiye’nin 2025 PISA Performansı
  • 13
    Temmuz 2026
    11:00
    SETA Ankara
    Konuşmacılar: Nebi Miş, Cevdet Yılmaz, Atilla Yayla, Hamit Emrah Beriş, Mehmet Alagöz, Mert H. Akgün, Fadime Özkan, Meryem İlayda Atlas, Yusuf Alpaydın, Mahmut Hakkı Akın
    Darbe girişiminin onuncu yılı vesilesiyle akademisyenlerin, araştırmacıların, hukukçuların ve gazetecilerin katkı sunacağı sempozyum iki oturumdan oluşacaktır.
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz