Avrupa İslamofobi Raporu 2018 Sunumu

Avrupa İslamofobi Raporu 2018 Sunumu

Paylaş:

24 Eylül 2019 tarihinde SETA ve Leopold Weiss Institute, AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu’nun (ODIHR) Polonya’nın başkenti Varşova’da organize edeceği “İnsani Boyut Uygulama Toplantısı 2019” kapsamında Avrupa İslamofobi Raporu 2018 ile ilgili bir alt etkinlik düzenleyecektir. Etkinlikte geçen yılın raporunda yer alan bulgular ve Avrupa ülkelerinde şu ana kadar İslamofobi ile ilişkili gelişmeler değerlendirilecektir.

Etkinliğin konuşmacıları arasında “Avrupa İslamofobi Raporu” editörlerinden SETA Brüksel Koordinatörü Enes Bayraklı, raporun diğer editörü Salzburg Üniversitesi Öğretim Üyesi Farid Hafez, Finlandiya ülke raporu yazarı Enrique Tessieri ve Macaristan ülke raporu yazarı Gabi Gőbl yer alacaktır. Etkinlik son gelişmeler ışığında Avrupa ülkelerinde görünürlüğü giderek artan İslamofobiye dikkat çekmeyi amaçlamaktadır.

Etkinliğimizi teşriflerinizi bekleriz.

 

Detaylı bilgi için: Hacı Mehmet Boyraz - mboyraz@setav.org.


Paylaş:
  • Konuşmacılar: Mustafa Caner, Hasan İlkbahar, Serhan Afacan
    Panelde, 7 Ekim sonrasında Gazze'de ve Filistin meselesinde ortaya çıkan tablo ile savaşın Orta Doğu'nun geneline yayılan siyasi ve güvenlik sonuçları birlikte değerlendirilecektir.
    Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze’den Bölgeye
    Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze’den Bölgeye
  • Konuşmacılar: Muhammed Onur Çöpoğlu, Sezen Kaya Sönmez
    Panelde, iklim değişikliğinin devlet ve uluslararası sistem düzeyindeki güvenlik etkileri ele alınacaktır
    Web Panel | COP 31’e Doğru: İklim Güvenliği
    Web Panel | COP 31’e Doğru: İklim Güvenliği
  • Konuşmacılar: Rıdvan Elmas, Alaattin Pusmaz, Mazhar Bal
    Küresel ölçekte eğitim performanslarının gerilediği bir dönemde Türkiye'nin PISA 2025 sonuçlarında elde ettiği başarıyı konuşacağız.
    Web Panel | Türkiye’nin 2025 PISA Performansı
    Web Panel | Türkiye’nin 2025 PISA Performansı
  • 13
    Temmuz 2026
    11:00
    SETA Ankara
    Konuşmacılar: Nebi Miş, Cevdet Yılmaz, Atilla Yayla, Hamit Emrah Beriş, Mehmet Alagöz, Mert H. Akgün, Fadime Özkan, Meryem İlayda Atlas, Yusuf Alpaydın, Mahmut Hakkı Akın
    Darbe girişiminin onuncu yılı vesilesiyle akademisyenlerin, araştırmacıların, hukukçuların ve gazetecilerin katkı sunacağı sempozyum iki oturumdan oluşacaktır.
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz