12 Eylül’den 12 Haziran’a Siyasi Partiler: AK Parti

12 Eylül’den 12 Haziran’a Siyasi Partiler: AK Parti

Paylaş:

SETA PANEL   Oturum Başkanı:     Hüseyin Yayman, Gazi Üniv.   Konuşmacılar:    Yaşar Taşkın Koç, 24 TV     Ergün Yıldırım, YTÜ    Okan Müderrisoğlu, Sabah  Tarih: 25 Mayıs 2011 Çarşamba  Saat: 17.00-19.00  Yer: SETA, Ankara

Son dönemde Türkiye’nin siyasal merkezi, siyasal aktörleri, iç politika ve dış politikadaki temel yönelimleri köklü bir değişim sürecinden geçiyor. 22 Temmuz 2007 seçimleri ve 12 Eylül 2010 referandumu, bu değişimi kristalleştirmenin yanı sıra yeni yönelimin ne olacağına dair güçlü ipuçları da sağlamış bulunuyor. Bu süreç, 12 Haziran 2011 seçimleri ve ardından gündeme gelecek yeni Anayasa tartışmalarına kritik bir anlam yüklüyor. Cumhuriyeti oluşturan temel siyasal dinamiklerin köklü bir değişim sürecinden geçtiği bu kritik kavşakta, siyasal partilerin süregelen tartışmalara nasıl katkıda bulunduklarını, bu değişimi nasıl algıladıklarını değerlendirmekte yarar görüyoruz. Mayıs ayının başından beri sürdürdüğümüz toplantılarda, BDP, MHP ve CHP’den sonra, bu hafta AK Parti’yi değerlendirmeyi planlıyoruz.

Yaşar Taşkın Koç'un analizini indirmek için tıklayın

TV 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç’un “12 Eylül’den 12 Haziran’a AK Parti” başlıklı analizinin okuyucularla paylaşılacağı toplantıda değerli konuşmacılarımızla aşağıdaki sorulara cevap aramaya çalışacağız.

• AK Parti nasıl bir toplumsal ve siyasal zemine yaslanıyor? • AK Parti’nin iktidar döneminde öne çıkan ekonomik ve siyasal politikalar nelerdir? • AK Parti’nin milletvekili aday listesi ve seçim beyannamesi, ne anlam ifade ediyor? • AK Parti’nin seçim kampanyasının temel unsurları nelerdir? • AK Parti, Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa tartışmalarının neresinde yer alıyor?

SETA’nın 25 Mayıs 2011 Çarşamba günü düzenlediği panelde, 24 TV Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Ergün Yıldırım ve Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bu sorular ışığında AK Parti ile ilgili değerlendirmelerini katılımcılarla paylaşmışlardır.

***

12 Eylül’den 12 Haziran’a Siyasi Partiler: AK Parti” başlıklı panelin oturum başkanlığını Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SETA Uzmanı Hüseyin Yayman yaptı. Panele konuşmacı olarak 24 TV Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Ergün Yıldırım ve ODTÜ Öğretim Üyesi İhsan Dağı konuşmacı olarak katıldılar.   Panelin açılış sunuşunu Hüseyin Yayman yaptıktan sonra SETA için “12 Eylül’den 12 Haziran’a Siyasi Partiler: AK Parti” başlıklı bir analiz hazırlamış olan Yaşar Taşkın Koç analizine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. DP ile AK Parti arasındaki benzerlik ve farklılıklar üzerinden kısa bir tarihsel mukayese yapan Koç, 2002’den itibaren AK Parti’nin nasıl sürekli siyasal alanını genişleterek müesses nizam karşısında toplumsal zemine dayanan bir mücadele verdiğini anlattı. AK

Paylaş:
  • Konuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman, Mehmet Çağatay Güler
    Panel, Ortadoğu'da ortaya çıkan yeni jeopolitik düzeni; savaşın dönüşen doğası, büyük stratejilerin sahaya yansıması ve bölgesel aktörlerin değişen konumları üzerinden analiz etmeyi amaçlamaktadır.
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
  • Konuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı
    Bu konferans, Sudan'daki savaşın dördüncü yılında gelinen noktayı betimlemeyi ve bu sürecin nereye evrilebileceğine dair analitik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
  • Konuşmacılar: Cenk Beyaz, Zeki Karataş, Merve Çiloğlu Yörübulut
    Panelde nüfus yapısındaki güncel dinamikler ile evlenme ve boşanma oranlarındaki yeni eğilimler ekseninde modern toplumda ailenin geçirdiği değişim ele alınacaktır.
    Web Panel | Aile ve Nüfus 10 Yılı: Nereden Nereye?
    Web Panel | Aile ve Nüfus 10 Yılı: Nereden Nereye?
  • 17
    Nisan 2026
    20:00
    Çevrim içi
    Konuşmacılar: Hediyetullah Aydeniz, Mahmut Hakkı Akın, Hayati Ünlü
    Panelde, dijitalleşen dünyada çocuk güvenliği ve şiddet sarmalı; eğitim, sosyoloji ve sosyal hizmet disiplinlerinin merceğinden incelenecektir.
    Web Panel | Aile, Çocuk ve Dijitalleşme
    Web Panel | Aile, Çocuk ve Dijitalleşme