Yeni Türkiye İçin Nasıl Bir Müfredat?

Yeni Türkiye İçin Nasıl Bir Müfredat?

Paylaş:

13 Ocak 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paydaşların değerlendirilmesine sunulan ‘Yeni Müfredat Taslağı’na ilişkin SETA Vakfı tarafından öğretim programlarının değerlendirildiği toplantılar düzenlenmiştir. 6 farklı komisyonla 10 günlük süre zarfında taslak öğretim programlarını değerlendirme toplantıları yapılarak; görüş, eleştiri ve öneriler elde edilmiştir. Son aşamada elde edilen veriler ve değerlendirmeler tasnif edilerek raporlanmıştır.

Yeni müfredatın nasıl olması gerektiğinin ele alınacağı panel, 17 Şubat Cuma 15.00’te SETA Ankara’da düzenlenecek. Panel, SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Direktörü Muhittin Ataman moderatörlüğünde gerçekleştirilecek; Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Sabancı Üniversitesi’nden öğretim üyesi Halil Berktay, ODTÜ’den öğretim üyesi Ali Eryılmaz ve SETA Araştırmacısı İpek Coşkun konuşmacı olarak katılacaklar.

https://www.youtube.com/watch?v=oitF0bKymo4 .


Paylaş:
  • Konuşmacılar: Mustafa Caner, Hasan İlkbahar, Serhan Afacan
    Panelde, 7 Ekim sonrasında Gazze'de ve Filistin meselesinde ortaya çıkan tablo ile savaşın Orta Doğu'nun geneline yayılan siyasi ve güvenlik sonuçları birlikte değerlendirilecektir.
    Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze’den Bölgeye
    Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze’den Bölgeye
  • Konuşmacılar: Muhammed Onur Çöpoğlu, Sezen Kaya Sönmez
    Panelde, iklim değişikliğinin devlet ve uluslararası sistem düzeyindeki güvenlik etkileri ele alınacaktır
    Web Panel | COP 31’e Doğru: İklim Güvenliği
    Web Panel | COP 31’e Doğru: İklim Güvenliği
  • Konuşmacılar: Rıdvan Elmas, Alaattin Pusmaz, Mazhar Bal
    Küresel ölçekte eğitim performanslarının gerilediği bir dönemde Türkiye'nin PISA 2025 sonuçlarında elde ettiği başarıyı konuşacağız.
    Web Panel | Türkiye’nin 2025 PISA Performansı
    Web Panel | Türkiye’nin 2025 PISA Performansı
  • 13
    Temmuz 2026
    11:00
    SETA Ankara
    Konuşmacılar: Nebi Miş, Cevdet Yılmaz, Atilla Yayla, Hamit Emrah Beriş, Mehmet Alagöz, Mert H. Akgün, Fadime Özkan, Meryem İlayda Atlas, Yusuf Alpaydın, Mahmut Hakkı Akın
    Darbe girişiminin onuncu yılı vesilesiyle akademisyenlerin, araştırmacıların, hukukçuların ve gazetecilerin katkı sunacağı sempozyum iki oturumdan oluşacaktır.
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz