Web Panel | 2025’te Türk Dış Politikası

Web Panel | 2025’te Türk Dış Politikası

Çevrim içi | 30 Aralık 2025
Paylaş:
30
Aralık 2025
Salı 18:30
Çevrim içi

Konuşmacılar

Mehmet Uğur Ekinci
Mehmet Uğur Ekinci
SETA
Kemal İnat
Kemal İnat
Sakarya Üniversitesi, SETA
Muhammed Hüseyin Mercan
Muhammed Hüseyin Mercan
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, SETA
Can Acun
Can Acun
SETA

Moderatör

Yücel Acer
Yücel Acer
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, SETA

Türkiye, siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin yoğun yaşandığı kıtaların kesişme noktasında yer alması ve çatışma bölgelerine komşuluğu ile eşsiz bir jeopolitik konuma sahiptir. Bu konum, Türkiye'yi bölgesel ve küresel krizlerle doğrudan ilişkili kılarken, aynı zamanda güçlü bölgesel ve küresel ilişkiler kurmasına ve yeteneklerini güçlendirmesine imkân sağlamaktadır.

Zorlu sınamaların yanı sıra fırsatlar da sunan bu jeopolitik gerçeklik, 2025 yılında da etkisini yoğun bir şekilde hissettirmiştir. Türkiye, Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye ve Irak'taki gelişmeler ile İsrail'in Gazze ve bölge devletlerine yönelik saldırılarının etkilerini yakından hissederken, bu çatışmaların sona ermesi için yoğun çaba sarf etmiştir. Diğer yandan, Avrupa, Ortadoğu, Kafkasya, Afrika ve Asya'da birçok ülke ile siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmeye devam etmiştir.

SETA tarafından düzenlenecek bu web panelde, Türkiye'nin 2025 yılındaki dış politika pratiği çok boyutlu bir perspektifle ele alınacak; bölgesel ve küresel gelişmeler ışığında Türkiye'nin rolü ve stratejileri değerlendirilecektir.

Etkinliğimizde sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyarız.

Paylaş:
  • Konuşmacılar: Abdulkadir Uraloğlu, Nebi Miş, Mehmet Alaca, Burak Aykan, Ahmed Yousif Kaittan Aljumaily, Ali Faris Hameed Al - Shammarı
    Konferans, Kalkınma Yolu Projesi'nin Türkiye ve bölge açısından stratejik anlamını ele alacak; projenin ticaret, lojistik, bölgesel iş birliği ve ekonomik kalkınma alanlarında sunduğu fırsatları ve karşılaşabileceği zorlukları tartışacak.
    Konferans | Değişen Küresel Ulaştırma Jeopolitiği ve Kalkınma Yolu Projesi
    Konferans | Değişen Küresel Ulaştırma Jeopolitiği ve Kalkınma Yolu Projesi
  • Konuşmacılar: Tunç Demirtaş, Tirab Abbkar Tirab
    Panelimizde ilk olarak Türkiye'nin Afrika politikasında iklim değişikliğinin yeri ele alınacaktır. Ardından Sudan özelinde iklim değişikliğinin etkileri, savaş koşullarında ağırlaşan gıda güvensizliği ve Türkiye ile Sudan arasındaki gıda güvenliği iş birliği tartışılacaktır.
    Web Panel | COP31’e Doğru: Afrika’nın İklim Gündemi ve Türkiye
    Web Panel | COP31’e Doğru: Afrika’nın İklim Gündemi ve Türkiye
  • Konuşmacılar: Mustafa Caner, Hasan İlkbahar, Serhan Afacan
    Panelde, 7 Ekim sonrasında Gazze'de ve Filistin meselesinde ortaya çıkan tablo ile savaşın Orta Doğu'nun geneline yayılan siyasi ve güvenlik sonuçları birlikte değerlendirilecektir.
    Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze’den Bölgeye
    Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze’den Bölgeye
  • Konuşmacılar: Muhammed Onur Çöpoğlu, Sezen Kaya Sönmez
    Panelde, iklim değişikliğinin devlet ve uluslararası sistem düzeyindeki güvenlik etkileri ele alınacaktır
    Web Panel | COP 31’e Doğru: İklim Güvenliği
    Web Panel | COP 31’e Doğru: İklim Güvenliği