Web Panel: Türkiye’de Teknolojik Gelişmeler | Vizyon ve Beklentiler

Web Panel: Türkiye’de Teknolojik Gelişmeler | Vizyon ve Beklentiler

Paylaş:

Insight Turkey 2022 yaz sayısını başarılı bir şekilde çıkarmasının ardından, gelişen teknolojilerin insan yaşamına etkilerine ve Türkiye özelinde teknopolitiğin devlet politikalarını nasıl şekillendirdiğine odaklanacak bir panele ev sahipliği yapacaktır. Panelde, teknoljinin ekonomik kalkınma ve savaş üzerindeki etkisi nedeniyle uluslararası politikanın ana belirleyicilerinden biri olması tartışılacak ve devletlerin yerel kapasitesini yüksek teknolojili ürünler üretmek için kullanmasının ekonomik ve teknolojik bağımsızlık kazanma süreçlerine katkısı ele alınacaktır.

Konu ile ilgili 4 uzmanın yer alacağı panelde ilk olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Girişimciliği Daire Başkanı Damla Turan, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi’ni açıklayarak gelişiminden ve hedeflerinden bahsedecektir. İkinci panelistimiz Nezir Akyeşilmen, Türkiye'nin siber güvenlik stratejisinin, siber uzayın hiper-anarşik dünyasındaki yeni güvenlik ortamıyla başa çıkmak için uygun şekilde tasarlandı mı sorusuna cevap arayarak Türkiye’nin ulusal siber güvenlik stratejisinin belgelerini, politikalarını, stratejilerini, önlemlerini ve organizasyon yapılarını analiz edecektir. Tekelleşmeden çok küresel organizasyonlar veya bölgesel entegrasyonlar üzerine kurulu evrenler yaratılmasına bağlı olan Metaverse'nin gelecekteki başarısı hakkında tartışacak olan Erman Akıllı, meta evrenin ulusların kültürel diplomasiye girmeleri için sunduğu olasılıklara da ele alacaktır. Son olarak, Cenay Babaoğlu, pandemi sürecinde idari işlevlerde artan teknoloji kullanımıyla birlikte kamu yönetimlerinde dijitalleşmenin artmasının etkileri üzerinde duracaktır.

Yeni teknolojik gelişmeler ile Türk teknopolitiği arasındaki etkileşimini mümkün olduğunca keşfetmeye çalıştığımız 2022 Yaz sayısından yola çıkarak geçekleştireceğimiz panelimizin, konuyla ilgili aydınlatıcı ve ufuk açıcı tartışmalarla dinleyicilere faydalı olacağını umuyor ve inanıyoruz.


Etkinlik saati: Ankara & Mogadişu &  Moskova 14:30 | Helsinki & Atina & Kyiv & Kahire & Trablus 13:30 | Stokholm & Paris & Berlin & Brüksel & Tunus 12:30 | Londra 11:30 | Abu Dabi & Bakü 15:30 | Kabil: 16:00 | Taşkent: 16:30 | Washington 06:30

.


Paylaş:
  • 13
    Temmuz 2026
    11:00
    SETA Ankara
    Konuşmacılar: Nebi Miş, Cevdet Yılmaz, Atilla Yayla, Hamit Emrah Beriş, Mehmet Alagöz, Mert H. Akgün, Fadime Özkan, Meryem İlayda Atlas, Yusuf Alpaydın, Mahmut Hakkı Akın
    Darbe girişiminin onuncu yılı vesilesiyle akademisyenlerin, araştırmacıların, hukukçuların ve gazetecilerin katkı sunacağı sempozyum iki oturumdan oluşacaktır.
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
  • Konuşmacılar: Mustafa Nail Alkan, Aylin Ünver Noi, Zafer Meşe
    Bu web panelde, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 2025 Türkiye Raporu ve Türkiye-AB ilişkilerine yansımaları kapsamlı bir şekilde ele alınacak.
    Web Panel | Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raporu ve Türkiye-AB İlişkilerine Yansımaları
    Web Panel | Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raporu ve Türkiye-AB İlişkilerine Yansımaları
  • Konuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman
    Panel, Ortadoğu'da ortaya çıkan yeni jeopolitik düzeni; savaşın dönüşen doğası, büyük stratejilerin sahaya yansıması ve bölgesel aktörlerin değişen konumları üzerinden analiz etmeyi amaçlamaktadır.
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
  • Konuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı
    Bu konferans, Sudan'daki savaşın dördüncü yılında gelinen noktayı betimlemeyi ve bu sürecin nereye evrilebileceğine dair analitik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak