Panel: Öğretmen Gelişim Modeli

Panel: Öğretmen Gelişim Modeli

Paylaş:

Öğretme sürecinde hedeflere hızla ulaşabilmek, yardım ve rehberlik edebilmek için öğretmenin performansının yakından izlenmesi son derece önemlidir. Öğretmen yetiştirme sisteminin tüm bileşenlerinin sürekli bir değerlendirme süreci içinde analiz edilmesi artık doğal bir durumdur. Bugünün ve geleceğin gerektirdiği nicelik ve nitelikte öğretmen yetiştirmek için diğer tüm mesleklerde olduğu gibi sürekli gelişime ihtiyaç vardır. Nitelikli bir öğretmen değerlendirilmesinin yapılabilmesi için standartların belirlenmesi ve tanımlanması gerekmektedir. Bu gerçeklikten hareketle SETA’nın Ankara’daki merkezinde 27 Kasım günü bir panel düzenlenecek. Açılış konuşmasını MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı’nın yapacağı etkinlikte SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Direktörü Prof. Dr. Atilla Arkan’ın moderatörlüğünde, Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Barış Horzum ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Gür Erdoğan’ın konuşmacı olarak yer alacak. “Öğretmen Gelişim Modeli” başlıklı panelimize katılımlarınızı bekleriz.

https://www.youtube.com/watch?v=W9RjttyLueg.


Paylaş:
  • Konuşmacılar: Nurşin Ateşoğlu Güney, Mustafa Caner, Bilgay Duman, Mehmet Çağatay Güler
    Panel, Ortadoğu'da ortaya çıkan yeni jeopolitik düzeni; savaşın dönüşen doğası, büyük stratejilerin sahaya yansıması ve bölgesel aktörlerin değişen konumları üzerinden analiz etmeyi amaçlamaktadır.
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
    Web Panel | ABD/İsrail-İran Savaşının Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Jeopolitik Düzen
  • Konuşmacılar: Muhittin Ataman, Nadir Yousif Eltayeb, Eltigani Ibrahim Hajadam Mohamed, Enver Arpa, Elrashid Mohamed Ibrahim Elrashid, İsmail Mohamed Hamed Abubaker, Emir Yasin Kekeç, Umut Çağrı Sarı
    Bu konferans, Sudan'daki savaşın dördüncü yılında gelinen noktayı betimlemeyi ve bu sürecin nereye evrilebileceğine dair analitik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
    Konferans | Sahadan Politikaya: Sudan Krizini Yeniden Okumak
  • Konuşmacılar: Cenk Beyaz, Zeki Karataş, Merve Çiloğlu Yörübulut
    Panelde nüfus yapısındaki güncel dinamikler ile evlenme ve boşanma oranlarındaki yeni eğilimler ekseninde modern toplumda ailenin geçirdiği değişim ele alınacaktır.
    Web Panel | Aile ve Nüfus 10 Yılı: Nereden Nereye?
    Web Panel | Aile ve Nüfus 10 Yılı: Nereden Nereye?
  • 17
    Nisan 2026
    20:00
    Çevrim içi
    Konuşmacılar: Hediyetullah Aydeniz, Mahmut Hakkı Akın, Hayati Ünlü
    Panelde, dijitalleşen dünyada çocuk güvenliği ve şiddet sarmalı; eğitim, sosyoloji ve sosyal hizmet disiplinlerinin merceğinden incelenecektir.
    Web Panel | Aile, Çocuk ve Dijitalleşme
    Web Panel | Aile, Çocuk ve Dijitalleşme