CANLI | Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze'den Bölgeye
NATO’nun Geleceği ve Ortadoğu Güvenliği

NATO’nun Geleceği ve Ortadoğu Güvenliği

SETA İstanbul | 01 Aralık 2024
Paylaş:
01
Aralık 2024
Pazar 13:00

Yer:

SETA İstanbul
Defterdar Mh, Savaklar Cd, No:41-43, Eyüpsultan/İstanbul
Haritada göster

Konuşmacılar

Faruk Yaslıçimen
Faruk Yaslıçimen
Akademi Direktörü, SETA
Murat Aslan
Murat Aslan
Araştırmacı, SETA
Osman Zeki Gökçe
Osman Zeki Gökçe
Araştırmacı, SETA
Bilgehan Öztürk
Bilgehan Öztürk
Araştırmacı, SETA
Aylin Ünver Noi
Aylin Ünver Noi
Araştırmacı, SETA
M. Taki Kurtoğlu
M. Taki Kurtoğlu
Eğitim Sorumlusu, SETA

SETA Vakfı ile Global Institute for Strategic Research (GISR), 14 Aralık 2024 tarihinde SETA İstanbul’da “NATO’nun Geleceği ve Ortadoğu Güvenliği: Zorluklar, Fırsatlar ve Bölgesel Dinamikler” başlıklı bir ortak çalıştay düzenliyor. Bölgesel ve küresel güvenlik ortamının hızla değiştiği bir dönemde gerçekleştirilecek bu çalıştay hem NATO’nun geleceğine yönelik tartışmaları hem de Ortadoğu’da şekillenen yeni güvenlik mimarisini uzman perspektifleriyle ele almayı hedefliyor.

Çalıştayın genel çerçevesi, Rusya-Ukrayna savaşının ardından Avrupa’da yoğunlaşan güvenlik tartışmaları ve ABD’nin Asya’ya yönelme stratejisinin NATO üzerindeki olası etkileri gibi başlıklar üzerine kurulacak. Özellikle ABD’de farklı bir yönetim yaklaşımının ortaya çıkma ihtimalinin transatlantik güvenlik mimarisini nasıl etkileyeceği, çalıştayın ele alacağı öncelikli konular arasında yer alıyor.

Çalıştay, bölgedeki güç dağılımının dönüşümü, Körfez ülkelerinin çeşitlenen dış politika yönelimleri ve İran, Türkiye, İsrail gibi aktörlerin yükselen etkisi değerlendirilecek. Ayrıca NATO dışı yeni güvenlik mimarilerinin ortaya çıkışının, Çin ve Rusya’nın artan nüfuzu ile ABD’nin Asya’ya yönelme stratejisinin Ortadoğu güvenliği üzerindeki olası etkileri de çalıştayın odak noktalarından biri olacak.

Bu önemli etkinlik, NATO’nun gelecekteki stratejik yöneliminin ve Ortadoğu’nun değişen güvenlik yapısının çok boyutlu biçimde değerlendirilmesine katkı sunmayı amaçlıyor.

Paylaş:
  • Konuşmacılar: Mustafa Caner, Hasan İlkbahar, Serhan Afacan
    Panelde, 7 Ekim sonrasında Gazze'de ve Filistin meselesinde ortaya çıkan tablo ile savaşın Orta Doğu'nun geneline yayılan siyasi ve güvenlik sonuçları birlikte değerlendirilecektir.
    Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze’den Bölgeye
    Web Panel | Üç Yılın Ardından 7 Ekim: Gazze’den Bölgeye
  • Konuşmacılar: Muhammed Onur Çöpoğlu, Sezen Kaya Sönmez
    Panelde, iklim değişikliğinin devlet ve uluslararası sistem düzeyindeki güvenlik etkileri ele alınacaktır
    Web Panel | COP 31’e Doğru: İklim Güvenliği
    Web Panel | COP 31’e Doğru: İklim Güvenliği
  • Konuşmacılar: Rıdvan Elmas, Alaattin Pusmaz, Mazhar Bal
    Küresel ölçekte eğitim performanslarının gerilediği bir dönemde Türkiye'nin PISA 2025 sonuçlarında elde ettiği başarıyı konuşacağız.
    Web Panel | Türkiye’nin 2025 PISA Performansı
    Web Panel | Türkiye’nin 2025 PISA Performansı
  • 13
    Temmuz 2026
    11:00
    SETA Ankara
    Konuşmacılar: Nebi Miş, Cevdet Yılmaz, Atilla Yayla, Hamit Emrah Beriş, Mehmet Alagöz, Mert H. Akgün, Fadime Özkan, Meryem İlayda Atlas, Yusuf Alpaydın, Mahmut Hakkı Akın
    Darbe girişiminin onuncu yılı vesilesiyle akademisyenlerin, araştırmacıların, hukukçuların ve gazetecilerin katkı sunacağı sempozyum iki oturumdan oluşacaktır.
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz
    Sempozyum: Onuncu Yılında 15 Temmuz