AK Parti İktidarının 15. Yılı Özel Sayısıyla Yayımlanan Insight Turkey Çıktı

Insight Turkey 2017 yılı 2. Sayısında, AK Parti’nin 15 yıllık iktidarında Türkiye’de yaşanan sosyal, ekonomik ve siyasal gelişme ve değişimi AK PARTY 15 YEARS IN POWER başlıklı dosya konusunu sayfalarına taşıyor.

Insight Turkey 2017 yılı 2. Sayısında, AK Parti’nin 15 yıllık iktidarında Türkiye’de yaşanan sosyal, ekonomik ve siyasal gelişme ve değişimi AK PARTY 15 YEARS IN POWER başlıklı dosya konusunu sayfalarına taşıyor. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin yaşadığı değişimi inceleyen uzmanların kaleme aldıkları zengin içerikli yazıları bilgilerinize sunuyor.

Mesut Özcan AK Parti iktidarında dış politika yaşanan gelişmeleri genel hatlarıyla özetlerken Ortadoğu, Rusya, Avrupa Birliği ve Kıbrıs konularını ayrı başlıklar olarak ele alıyor. Mehmet Uçum da 16 Nisan referandumunun Türkiye siyaseti üzerindeki etkisini ve Cumhurbaşkanlığı Sistemini, anayasal değişiklikler üzerinden açıklayarak okuyucularına aktarıyor.

Araştırma makaleleri bölümünde Mustafa Yağcı; AK Parti döneminde izlenen mali politikanın iç ve dış olumsuz ekonomik gelişmelere karşı bir direnç göstererek büyümenin sağlandığını; faiz, işsizlik oranları ve cari açığın ise çözülmesi gereken zorluklar olduğunu belirtiyor.

Faruk Tekşen ise; Türkiye ile AB arasındaki ilişkiyi kronolojik olarak değerlendiren yazısında son dönemde gündemde olan Kıbrıs görüşmelerine ağırlık vererek inceliyor. AK Parti’nin başlattığı Çözüm Sürecinde yaşanan gelişmeleri kaleme alan Talha Köse, PKK/KCK terör örgütünün sürece yönelik müdahalelerini, Ortadoğu’da büyüyen çatışma alanlarının sürece olan etkisini inceliyor.

15 senelik süreçte AK Parti’nin sağlık politikası konusundaki yatırım ve gelişmeleri veriler üzerinden inceleyen Sağlıkta dönüşüm programını inceleyen Hasan Hüseyin Yıldırım, halk sağlığı alanında yaşanan olumlu gelişmelerin sürdürülebilmesi için gerekli düzenlemeleri tartışıyor.

Dosya konusu dışında yer alan yazılarda ise; Kemal İnat ve Klaus Jurgens Batı medyasının Türkiye’deki en son gelişmelere karşı duruşlarını analiz ediyorlar. 16 Nisan referandum öncesi ve sonrasında siyasetçilerin tavırlarını ve medyanın konuyu gündeme alış şekillerini inceleyen yazılar, Avrupa’nın referandum sürecindeki olumsuz ve yanlı tavrını gözler önüne seriyor.

Mohammad Makram ise Sovyet Rusya’nın dağılmasının ardından Asya’da yükselişe geçen aşırı sağcı yükselişin nedenlerini; günümüzde Müslüman azınlıklıkların durumu üzerinden inceliyor.

Ortadoğu’daki İslami hareketleri yakından inceleyen Ramazan Yıldırım; Tunus’ta gerçekleşen Yasemin Devrimi’nin ardından mecliste güçlü bir yer edinen Ennahda Hareketi’nin lideri Gannuşi’nin duruşunu ve partisinin siyasal söylemini inceliyor. Mahmood Monshipouri ile Anthony Zamary’nin kaleme aldığı makale, İran-Mısır ilişkilerinin tarihi dönüm noktalarını ve ilişkilerinin dünya siyasetine etkilerini inceliyor.

Keyifle okuyacağınızı düşündüğümüz Insight Turkey dergisinin son sayısını beğeninize sunuyoruz.

Etiketler: