2023 Hedeflerinde Türkiye Ekonomisinin Yeri

SETA Ekonomi Araştırmacısı Hatice Karahan, ithalat ve ihracat noktasında mevcut sorunlara temel çözümler bulunursa, dış baskılara maruz kalmadan, cari açık sorunu olmadan ve enflasyon, faiz tartışmalarına daha az girerek bir büyüme gerçekleştirilebileceğini belirtti.

360 ekranlarında yayınlanan Referans 360 programında, Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacak ekonomik büyüme modeline ilişkin değerlendirmelerde bulunan SETA Ekonomi Araştırmacısı Hatice Karahan, hedeflerin yakalanabilmesi açısından cari açık sorunu ve enerji probleminin çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Değerlendirmesinde ihracatta ve ithalatta büyük bir bölümü enerjiden kaynaklanan bağımlılığa bir çözüm getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Karahan, konuşmasını “Oradaki bağımlılığı düşürmek gerekecek. Bu noktada temel çözümler bulunursa, dış baskılara maruz kalmadan, cari açık sorunu olmadan, enflasyon, faiz tartışmalarına daha az girerek bir büyüme gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. O yüzden bir politika değişikliği şart gibi gözüküyor.” sözleriyle sürdürdü.

Etiketler: