1915 Kararı ve AB Dinamikleri

1915 olaylarının Alman Parlamentosu tarafından soykırım olarak değerlendirilmesinin ardından Fahrettin Altun, alınan kararın Avrupa Birliği’nin dinamiklerine nasıl yansıyacağını yorumladı.

SETA İstanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun, 1915 olaylarının Alman Parlamentosu tarafından soykırım olarak değerlendirilmesinin ardından alınan kararın Avrupa Birliği’nin dinamiklerine nasıl yansıyacağını TRT 1 ekranlarında yayınlanan Enine Boyuna programında yorumladı.

Altun konuşmasında şunları ifade etti: “Bu aslında bir taraftan Avrupa Birliği’nin de krizi çünkü Avrupa Birliği aslında Avrupa içerisinde, strateji-akıl-tarih-kimlik ikileminde stratejinin kazanmasıyla bir anlamda ortaya çıkmıştı. Fakat içeride daha sonra tarih vurgusu, kültürel birlik vurgusu ve dolayısıyla da ortaya çıkan kültürel dışlayıcılık vurgusu öne çıkmaya başladıkça böylesi krizler gündeme geldi. O yüzden aslında Türkiye açısından Avrupa; Batı uzun dönem kimlik krizinin bir nesnesiydi ama yeni gelinen noktada aslında Avrupa açısından Türkiye şu anda net bir kimlik krizi nesnesi haline dönüşmüş durumda. Bu anlamda baktığımızda bunun Avrupa Birliği dinamiklerini de ciddi şekilde sarsacağı ortada.”

Etiketler: