Aşk ile Nefret Arasında Türkiye’de Toplumun Batı Algısı

Türkiye'de toplumda toptan bir Batı ya da Hıristiyan karşıtlığının değil, Batılı devletlerce yürütülen siyasete yönelik bir karşıtlığın söz konusu olduğunu ortaya koymaktadır.

1. Baskı, Şubat, 2008
124 sayfa
ISBN: 6050057003

 

Türkiye’de insanlar Batı’yı nasıl görüyor? Batı’nın dinine mi, kültürüne mi, siyasetine mi yoksa batılı olan her şeye mi karşı? Batı medeniyetin beşiği mi, Haçlı Seferleri ve sömürgecilik mi? Batı gelişmiş mi, yozlaşmış mı?

“Türkiye’de Toplumun Batı Algısı” her hangi bir temsil niteliği olmayan, sıradan Türk insanının Batı’yı ve Hıristiyanlığı nasıl algıladığını, toplumun çeşitli kesimlerine mensup insanlarla yapılan derinlemesine mülakatlar ve toplumsal analizlerle ortaya koyuyor.

Farklı eğitim, gelir ve yaş gruplarından, değişik şehirlerden katılımcılarla yürütülen samimi söyleşiler, renkli ifadeler kitapta yer alırken, araştırma Türkiye’de toplumun Batı değerlerine ve Batılı ülkelere bakış açısına ilişkin çarpıcı sonuçları, bilimsel değerlendirmeler eşliğinde akıcı bir üslupla aktarıyor.

Çalışma, Türkiye’de toplumda toptan bir Batı ya da Hıristiyan karşıtlığının değil, Batı siyasetine yönelik eleştirel bir tutumun olduğunu ortaya koyuyor. Batı’ya dair tepkinin, ağırlıklı olarak Batı’nın politikalarına yönelmiş olması, çok vurgulanan “Müslüman-Hıristiyan çatışması”, “Doğu-Batı karşıtlığı” ve Medeniyetler çatışması” gibi bir zeminin Türkiye’de bulunmadığını gösteriyor.

Etiketler: