İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanıdır. Doktorasını George Mason University School for Conflict Analysis and Resolution’da tamamladı (2010). Sabancı Üniversitesi Uyuşmazlık Analizleri ve Çözümleri programından yüksek lisans derecesi aldı (2002). Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı (2000). İstanbul Şehir Üniversitesi’nde öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptı (2010-2016). George Mason University (ABD) ve Maastricht University’de (Hollanda) misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi.
Çalışma alanları çatışma analizleri çözümleri, barış çalışmaları, modern Türkiye’de Kimlik Sorunları ve dış politikada arabuluculuk ve çatışma çözümleri teknikleridir. Türkiye’de Alevi kimliği, Türkiye ve Ortadoğu’daki etnik ve mezhepsel kimlikler Ortadoğu’da kimlik ve dış politika tercihleri, gençler ve radikalleşme ve aşırıcılığın kökenleri ve aşırıcılıklar mücadele gibi konularda çalışmalarına devam etmektedir.
Köse’nin ikisi derleme olmak üzere dört kitabı bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası dergilerde ve kitaplarda yayımlanmış 30’un üzerinde akademik makalesi bulunmaktadır. Çalışmaları Foreign Policy Analysis, Party Politics, Negotiation and Conflict Management Research, International Journal of Intercultural Relations, Identities: Global Studies in Culture and Power, Middle Eastern Studies, Turkish Studies, Insight Turkey, Perceptions, Uluslararası İlişkiler ve Ru’ye Türkiyye gibi akademik dergilerde yayınlanmıştır.
Köse, SETA Vakfı’nın Ankara, İstanbul, Washington D.C. ve Brüksel bürolarında araştırma koordinatörü, dış politika ve güvenlik araştırmacısı olarak çalıştı. Yerel ve uluslararası medyadaki güncel siyasi tartışmaya katkıda bulunmaktadır. Daily Sabah’ta köşe yazarı olan Köse’nin Türkçe ve İngilizce mecralarda çok sayıda analiz, perspektif ve yorumu yayınlanmıştır.
Türkiye'nin 2000'li yılların başında aldığı risklere ve cesur adımlara rağmen, Türkiye-AB ilişkilerinde dışlanan ve cezalandırılan Türkiye ve Kıbrıslı Türkler olmuştur
Bu analiz 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarının genel değerlendirmesini yapmakta ve özelde Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki oy dağılımını analiz etmektedir. 24 Haziran seçimleri Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden biri olarak kayda geçecek ve sonuçları itibarıyla Türk siyasi hayatında kalıcı etkiler bırakacaktır.
Türkiye'nin 2000'li yılların başında aldığı risklere ve cesur adımlara rağmen, Türkiye-AB ilişkilerinde dışlanan ve cezalandırılan Türkiye ve Kıbrıslı Türkler olmuştur
Türkiye-Britanya ilişkileri açısından Brexit sonrası bardağın dolu tarafının, boş tarafından daha fazla olduğu söylenebilir. Aynı değerlendirmeyi AB-Türkiye ilişkileri açısından söylemek mümkün değildir.
Uzmanlar ABD yönetiminin, Türkiye'nin savunma sanayisini hedef alan yaptırımlarının ardından kısa vadede ikili ilişkilerde sert bir kopuşun olmayacağı görüşünde.
Yunan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından oluşturulan ve Fransa tarafından desteklenen Türkiye'ye karşı sert yaptırımları içeren tasarı 22 üye ülke tarafından veto edildi.
Lider kadronun tasfiyesi terör örgütlerine karşı mücadelede etkili bir strateji midir? Lider tasfiyesinin FETÖ ile mücadelede etkileri ne olur? Bu yaklaşım PKK ile mücadelede de uygulanabilir mi?
Lider kadronun tasfiyesi terör örgütlerine karşı mücadelede etkili bir strateji midir? Lider tasfiyesinin FETÖ ile mücadelede etkileri ne olur? Bu yaklaşım PKK ile mücadelede de uygulanabilir mi?
BRICS nedir ve bu terim nasıl ortaya çıkmıştır? BRICS'in AB, Şanghay İşbirliği Örgütü ve diğer uluslararası kuruluşlardan temel farkları nelerdir? Johannesburg Zirvesi'nin önemi nedir? BRICS Zirvesi'nin 2018 gündeminde hangi konular yer almaktadır? BRICS nasıl bir uluslararası finansal mimari hedeflemektedir? Türkiye BRICS grubuna dahil olmalı mı?
İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Köse, "Bana göre meselenin çözülmesinin tek bir yolu var. Bu da ABD'nin Filistin'e değil de İsrail'e baskı uygulayarak anlaşmaya zorlamasıdır." dedi.
Talha Köse, G20 Zirvesi'nde Suriye krizi konusunda somut adım atılmasını beklemediğini belirterek Suriye'nin geleceğine dair büyük aktörler arasında henüz genel bir uzlaşı sağlanabilmiş değil" dedi.
SETA Brüksel Koordinatörü Talha Köse, Azerbaycan'daki zafer kutlamaları özelinde, Kafkasya'daki son durumu değerlendirdi.
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.TamamGizlilik Politikası