Fahrettin Altun

Fahrettin Altun

Fahrettin Altun, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, doktorasını ise “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı teziyle 2006 yılında İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. Altun 2002-2003 yılları arasında Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kurucu akademik kurulunda yer aldı ve İletişim Fakültesi’nin kurucu koordinatörlüğünü yaptı. Bu görevlerinin yanı sıra 2008-2014 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde İletişim Bölüm Başkanlığını ifa etti. Ardından 2015-2017 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev aldı. Altun Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş (İnsan Yayınları, 2017 4.Baskı) ve Freedom Press in Turkey (İsmail Çağlar ve Turgay Yerlikaya’yla birlikte SETA Yayınları, 2016) adlı kitapları kaleme aldı. Middle East Critique, Perceptions, Toplum ve Bilim, TALID, Euro Agenda, Sivil Toplum ve Divan dergileri başta olmakta üzere çeşitli akademik dergilerde makaleleri yayınlandı. Ayrıca The Turkish AK Party and Its Leader: Criticism, Opposition and Dissent (Routledge Yayınları, 2016); Modern Türkiye’de Siyasal Düşünce: İslamcılık (İletişim Yay, 2016); Sivil Toplum: Farklı Bakışlar (Kaknüs Yay., 2016) gibi kitaplara bölüm yazdı. Burhanettin Duran ile The Triumph of Turkish Democracy: The July 15 Coup Attempt And Its Aftermath (SETA Yayınları, 2016), İsmail Çağlar ve Mehmet Akif Memmi ile 15 Temmuz’da Medya: Darbe ve Direnişin Mecrası başlıklı kitapları derledi. Altun Yöneliş ve Küre adlı yayınevlerinde editörlük, Anlayış dergisinde yayın yönetmenliği ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. TRT 2 ve TRT Haber’de yayımlanan Ayrıntı adlı televizyon programını hazırladı ve sundu. Altun, siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel çalışmalar alanlarında araştırmalarını sürdürmektedir.
  • Terörün iç ve dış kaynakları, farklı terör örgütlerinin kullandığı araçlar ile devlet tarafından halihazırda yürütülen ve gelecekte öne çıkabilecek etkin mücadele yöntemlerinin farklı akademisyenler tarafından derinlemesine analizini barındıran Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi kitabı konu hakkında hem teorik hem de pratik açığı kapatmaya adaydır. Kitap SETA’nın bu konuya dair yapmaya çalıştığı katkıların kapsamlı bir örneğidir.
  • Kitap 15 Temmuz darbe girişiminin medya ve iletişim yönlerine mercek tutarak tartışmaktadır.
  • 15 Temmuz’un doğru bir şekilde anlaşılması ve hafızalarımızda her daim canlı kalması için daha çok çalışmaya ihtiyaç olduğu açık. Bu kitap, anlamlandırma sürecine önemli bir katkıda bulunacak.
  • Bu kitap, Türkiye'de basın özgürlüğü tartışmalarını yeni bir bağlama taşımak, basın özgürlüğünü siyasi amaçlar için araçsallaştıran tutuma alternatif sunmak, Türkiye'de basın özgürlüğü önündeki yapısal problemleri resmetmek amacını taşımaktadır.
  • SETA İstanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Altun, "Hedef, Erdoğan'sız bir Türkiye yaratmaktı. Erdoğan'sız bir Türkiye yaratmak için 15 Temmuz günü, devlet içine sızmış terör örgütü unsurları, teröristlerini harekete geçirdi." dedi.
  • En temel meselemiz, belirsizliklerle dolu bu küresel ortamda, ateşi giderek yükselen bu zor coğrafyada Türkiye'nin ayakta kalabilmesi ve önüne çıkan fırsatları değerlendirip büyüyebilmesidir. Bunun için de her şeyden önce ihtiyacımız güçlü bir siyasi liderlik, siyasi istikrar ve iddialı bir siyasi vizyon.
  • Sandık konuşacak, milletin iradesi eğriyi doğruyu ortaya koyacak.
  • Türkiye siyasetinde etki oluşturmak için Batı medyasında propaganda yapmaya ihtiyaç duymak bambaşka bir acziyet. Türkiye siyasetini izah çabası değil bu, düpedüz Batı'dan yardım talebi.
  • CHP ve müttefikleri PKK ve FETÖ tehdidini görünmez kılmak için uğraşıyorlar..
  • SETA İstanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Altun, "Hedef, Erdoğan'sız bir Türkiye yaratmaktı. Erdoğan'sız bir Türkiye yaratmak için 15 Temmuz günü, devlet içine sızmış terör örgütü unsurları, teröristlerini harekete geçirdi." dedi.
  • Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmalar Vakfı (SETA) İstanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Fahrettin Altun, 24 Haziran'da bir devrin açılacağı ve bir devrin kapanacağı hayati bir seçimin yapılacağını söyledi.
  • SETA İstanbul Genel Koordinatörü Altun, "Türkiye, (Ortadoğu) bu bölgesel gelişmelerde aktif rol alma çabası içinde oldu. Bunun önüne geçmek için Türkiye'ye karşı pek çok saldırı gerçekleşti Türkiye de her şeyden önce siyasal istikrarı hedef aldı" dedi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika seyahatlerindeki gözlemlerini paylaşan Altun “Afrika ülkeleri Türkiye’nin bölge gücü olarak kazandıklarından da son derece mutlu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika ülkelerinde açık ara en sevilen dünya lideri” dedi
  • SETA İstanbul Genel Koordinatörü Altun, terörle mücadelenin kara propagandaya karşı iletişim alanında da yapıldığını belirterek, ''Kara propaganda ile mücadelede büyük başarı kazanıldı." dedi.