Koronavirüs Sürecinde Türkiye’nin Uzaktan Eğitim Deneyimi

İdareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin uzaktan eğitim tecrübelerine dayalı olarak hazırlanan bu rapor, Türkiye’de uzaktan eğitim sürecinin değerlendirmesini yaparak temel sorun alanlarını tespit etmeye ve çözüm önerileri sunmaya çalışmaktadır.

Dünyanın son yıllarda yaşadığı en büyük krizlerinden koronavirüs salgını hemen her ülkeyi etkisi altına almıştır. Hayati önem arz eden hizmetler dışında tüm hizmetleri durma noktasına getiren koronavirüs salgını eğitim sektörünü de derinden etkilemiştir. Salgını kontrol altına alabilmek için pek çok ülke okullarında ve üniversitelerinde geçici süreyle eğitime ara vermek durumunda kalmıştır. Böylece yeryüzündeki neredeyse tüm eğitim faaliyetleri eş zamanlı olarak sekteye uğramıştır.

Okulların kapanmasıyla birlikte Türkiye de dahil pek çok ülke eğitimin devam etmesi için çevrim içi/uzaktan eğitim yöntemlerini kullanmaya başlamıştır. İlk aşamada başvurulabilecek en ideal alternatif olarak görülse de uzaktan eğitimin öğrenciler üzerindeki etkisinin derinlemesine analiz edilmesine ihtiyaç vardır. Nitekim on sekiz milyonu aşkın öğrenci nüfusuna sahip olan Türkiye’de uzaktan eğitim sürecinin beklenmedik bir durum karşısında tecrübe ediliyor olması avantajlarıyla beraber bazı sorunları da gündeme getirmektedir.

Bu gerçeklikten hareketle idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin uzaktan eğitim tecrübelerine dayalı olarak hazırlanan bu rapor, Türkiye’de uzaktan eğitim sürecinin değerlendirmesini yaparak temel sorun alanlarını tespit etmeye ve çözüm önerileri sunmaya çalışmaktadır.

Çalışmayı incelemek için burayı tıklayın.

Küresel bir tehdit oluşturan yeni tip Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele sürecini inceleyen SETA çalışmaları

Etiketler: