Insight Turkey Dergisinin Son Sayısı ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ Dosyasıyla Yayında!

Insight Turkey dergisinin son sayısı Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Türkiye (Presidential System and Turkey) başlığı ile raflarda yerini aldı.

Her sayısında bir dosya konusuna yoğunlaşan makale ve yorum yazıları ile Türkiye’de, bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmelere yer veren Insight Turkey, yeni sayısında referandum sürecine ve gündemdeki tartışmalara katkı sunmak amacıyla, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi anayasa değişikliği önerisi ile farklı hükümet sistemlerini inceleyen yazılara ağırlık verdi.

Burhanettin Duran ve Nebi Miş’in birliket kaleme aldıkları Türkiye’de Siyasal Sistemin Dönüşümü ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi başlıklı yazıda, Türkiye’deki politik sistemin dönüşümünü ve hükümet sistemi değişikliğini ele aldılar. Türkiye’de Önerilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi başlıklı yazısı ile Ahmet İyimaya, siyasal değişimi ve anayasa düzenlemelerini, ülkemizin siyasal tarihi perspektifinde ve AK Parti ile MHP’nin anayasa değişiklik teklifi özelinde incelediği yorum yazısı ile katkıda bulundu.

Makale bölümünde Robert Elgie,  Ali Yaşar Sarıbay ve Gülgün Erdoğan Tosun; farklı hükümet sistemleri, anayasa değişikliği önerisi, Türkiye ve dünyada uygulanan hükümet sistemleri ve cumhurbaşkanlığı sistemi tartışmalarını derinlemesine inceleyen yazılarını kaleme aldılar.

Ayrıca bu sayıda dosya konusu dışında; bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler hakkında akademik ve yorum inceleme yazılarına da yer verildi. Engin Yıldırım Anayasa Mahkemesi’nin devleti koruyan mahkemeden bireyi koruya mahkemeye dönüşümünde kat ettiği aşamaları; Mahmut Özer Türkiye’de yükseköğrenimin uluslararasılaşmasını inceledikleri yazıları ile Insight Turkey’in son sayısına katkı verdiler. Sare Aydın Yılmaz’ın 15 Temmuz gecesi kadınların darbeye karşı gösterdikleri kahramanca mücadeleyi ölümsüzleştirmek için kaleme aldığı yazısı yorum bölümünde okuyucunun ilgisine sunuldu.

Dmitry Shlapentokh Kazakistan ve Rusya ilişkilerini, Şafak Oğuz Rusya’nın NATO ile gergin ilişkilerini, Farhad Rezaei ise İran’ın balistik füze programını konu alan yorum yazıları ile dünya siyasetinde gündeme ilişkin makaleleri ile katkılarını sundular.

Keyifle okuyacağınızı düşündüğümüz, Insight Turkey dergisinin son sayısını ilgilerinize sunuyoruz.

Etiketler: