Kriter Dergisinin Ocak Sayısı Çıktı

SETA tarafından hazırlanan Kriter dergisinin dokuzuncu sayısı okuyucu ile buluştu.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin dokuzuncu sayısı okuyucu ile buluştu.

Yeni sayının söyleşi sayfalarının konuğu olan AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, TBMM Genel Kurulunda görüşülecek olan Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren Anayasa değişikliği teklifinin siyasi rasyonalitesini ve hukuki meşruiyet çerçevesini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “milli seferberlik” çağrısının terörle mücadele siyaset, ekonomi ve toplum veçhelerinde geldiği karşılığı İsmail Çağlar, Avni Özgürel ve Sadık Ünay yazdı.

Türkiye’nin son dönemde maruz kaldığı terör saldırılarını Necdet Özçelik ve Ufuk Ulutaş analiz etti.

Türkiye’nin tanıklık ettiği terörün önemli kaynaklarından biri Suriye’deki mevcut durum. Türkiye bir yandan insani krizin yaralarını sararken diğer yandan Suriye’nin geleceği için çalışmaya devam ediyor. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Suriye’deki insani dramın son durumunu ve özellikle Halep’ten tahliye operasyonunu Kriter’e anlattı.

Halep’in düşüşünü Can Acun, Rusya ve İran’ın Suriye stratejisini ise Şener Aktürk ile Ahmet Uysal yazdı. Türkiye’nin dönüşen Suriye’deki politikasını Veysel Kurt, Suriye’nin geleceğini Cengiz Tomar kaleme alırken yeni dönemde Trump’ın bölge stratejisinin kodlarını Hasan Basri Yalçın değerlendirdi.

Bu ayki dosyamızın başlığı “Liberal Dünyanın Sonu.” Ali Aslan ve Çağatay Özdemir konunun uzmanlarıyla röportajlar da yaparak Batı dünyasının içinde bulunduğu krizi, liberal değerlerin tükenişini ve Türkiye’nin önündeki fırsatları kapsamlı şekilde analiz etti.

Kerem Alkin ekonomi alanında 2017’nin meydan okumalarına odaklanırken, Mahmut Özer Türkiye’nin yükseköğretimdeki potansiyelini değerlendirdi.

Etiketler: